Carta explicatoria enviada al club, referent a les pancartes contra el centenari.El passat dia 31 de setembre en motiu del partit del centenari contra el RCD Español, Desperdicis va desplegar unes pancartes que resaven: "L'ORGULL DEL POBLE ESTÀ FERIT, AQUEST CENTENARI ÉS VERGONYÒS"

Referent a aquestes pancartes el club ha demanat explicacions i ens em vist obligats a redactar una carta explicatoria al respecte,la qual es va fer arrivar a la direcció del club i ara publiquem perquè qui encara no entengui perque ceiem que aquest centenari "ÉS VERGONYÒS"


Sant Andreu del Palomar 13 d’octubre 2009

Benvolgut president:

Des de Desperdicis voldríem aclarir el motiu de les pancartes que van ser desplegades el dia 30 de setembre en motiu del partit del centenari que enfrontaven a la U.E. Sant Andreu i al R.C.D. Espanyol.

Les pancartes resaven el lema: “L’orgull del poble està ferit, Aquest centenari és vergonyós”

A continuació els hi notifiquem els motius pels quals creiem que aquest centenari ha estat i és indigne per un club i una institució com la nostre

1)Sopar commemoratiu centenari Al programa dels actes del Centenari que es va enviar a tots els socis i sòcies del Sant Andreu, hi figurava un sopar el dia 13 de Febrer al qual per assistir es tenia que abonar una quantitat de 40€ per persona.

Al Nostre parer un preu abusiu per un sopar amb servei de càtering en un gimnàs.

També creiem que anava enfocat només a dirigents, ex dirigents i personalitats politiques més que no pas al aficionat i seguidor del club.

2) Partit contra el Real Betis Balompié. Al programa dels actes del Centenari, hi figurava un partit contra el Betis que s'havia de disputar el 23 d'abril. El passat 4 d'abril (només 19 dies abans de la data prevista del partit) la web oficial del Sant Andreu anunciava que el partit quedava ajornat "com a conseqüència del procés de venda en que es troba el Real Betis Balompié". Posteriorment, ha transcendit que aquest partit finalment no es disputarà


3) Partit contra el Villarreal CF. Al programa dels actes del Centenari hi figurava un partit contra el Villarreal que s'havia de disputar durant el mes d'agost. Aquest partit no s'ha disputat, sense que el club hagi avisat la suspensió del mateix a la pàgina web oficial.4) Partit contra el RCD Espanyol. Al programa dels actes del Centenari hi figurava un partit contra l'Espanyol que s'havia de disputar el 24 de setembre, dia de la Mercè. A mitjans de juliol es va donar a conèixer el calendari de lliga, amb una jornada el 23 de setembre. No va ser fins al 3 de setembre, que la web oficial va anunciar el canvi de data del partit, que passaria a disputar-se el 17 de setembre. El 10 de setembre, només set dies abans de la data prevista, i quan ja hi havia cartells en diversos indrets de la ciutat de Barcelona anunciant el partit, s'informa des de la web oficial que el partit passarà a disputar-se el 30 de setembre, sense explicar el motiu del canvi de data.
Aconseguint així una entrada no més que pèssima per un acte d’aquest calibre.


La il•luminació artificial. L'estadi Narcís Sala no ha renovat el sistema d'enllumenat des que es va instal•lar (1972). La il•luminació que donen les quatre torres situades als córners de l'estadi és insuficient.

En l‘acte del Centenari que enfrontava la U. E. Sant Andreu contra el Real Club Deportivo Espanyol de Barcelona (Al que s’agreix la seva col•laboració en els actes del centenari) es van instal•lar uns focus addicionals però la potència tampoc és suficient.

El Narcís Sala necessita una renovació integral del sistema d'il•luminació, sobretot a l'hora de poder televisar partits de nit.5)Samarreta commemorativa del centenari. Va ser presentada el dia 13 de febrer durant el sopar que celebrava el centenari de l’entitat. Un mes i mig després de començar oficialment l’any del centenari i ha estat retirada ja al final de la temporada 2008/2009 a falta de gairebé sis mesos per a la finalització del any del centenari

Recuperant-la per a l’únic acte en que participava el primer equip de la U. E. Sant Andreu en partit contra el Real Club Deportivo Espanyol

Deixant de banda el disseny d’aquesta, que deixava a desitjar...

6) Cercle de conferencies “La violència en recintes esportius”

Dins del marc del centenari hi havia programat un debat sobre la violència en recintes esportius moderat per el presentador de televisió el sr. Josep Cuní, en el qual participaven entre altres un representant dels Mossos d’Esquadra i un sociòleg. Acte que ha estat suspès a falta de només 3 dies

Com a grup d’animació tan en el Narcís Sala com als camps que ens podem desplaçar, trobem indignant que és presenti un acte del centenari amb el nom de “Violència en recintes esportius” Participant un mosso d’esquadra i un sociòleg tenint en compte que el seu punt de vista sempre és des d’una òptica externa als grups i només contribueix a la criminalització de grups d’animació com el nostre.

Deixant de banda que un acte sobre aquest tema no té res a veure amb la Unió Esportiva Sant Andreu ni el seu Centenari.

A més aquest acte, a estat suspès només tres dies avanç del dia que estava anunciat
Desperdicis amb aquesta carta vol comunicar detalladament el que ja critica obertament, que no és més que la gestió feta per la comissió del centenari que sembla que es preocupi més de sortir a la foto que de procurar-nos un centenari digne.

En aquesta critica també entren els responsables que haurien d’haver cessat als membres d’aquesta comissió des de el moment en que la seva incompetència s’ha fet evident

Per tant Desperdicis segueix recolzant el treball fet per jugadors tècnics i directiva pels resultats aconseguits en les passada i present temporada que afrontem tots junts.

Visca la U.E. Sant Andreu!

Atentament, Desperdicis