Perque no hi va haver presencia de Desperdicis a la Nova Creu Alta?

Desplaçament i Mossos d’Esquadra
El passat diumenge es va disputar la jornada 31 del grup III de la Segona divisió B de futbol, que enfrontava el CE Sabadell amb la UE Sant Andreu. Aquella tarda Desperdicis ens vàrem reunir el voltant de les tres de la tarda per desplaçar-nos cap a la Nova Creu Alta. El grup es disposava a posar-se en camí, però per motius aliens a la penya, la vintena de membres de Desperdicis va fer tard, però van arribar a l'estació de Sabadell Nord. Quan el grup va sortir del tren, a l'estació els esperaven els agents de la Brigada Mòbil de les forces del desordre públic, els Mossos de d’Esquadra. Aquests “agents” no ens permeteren sortir de l'estació camí a la Nova Creu Alta amb el pretext de que no volien que es creessin incidents ja que no hi havien suficients efectius per controlar el que pugués passar (no va passar el mateix quan els membres neo-nazis de la penya del Sabadell, Hooligans Vallès, es van desplaçar al nostre estimat Narcís Sala, aleshores van ser escoltades 15 persones per 6 furgons, es a dir 60 antidisturbis. Ni tampoc van tenir cap problema els mossos en desplaçar 3 furgons el primer partit a casa de la lliga actual per identificar-nos a tots i de pas escalfar-nos una mica). Davant la nostra incredulitat els “agents de l’ordre al servei del ciutadà” es defensaven dient que només hi havien dos furgons per protegir a tota l’afició andreuenca davant dels mes de 100 feixistes, que a sobre, segons la pròpia policia eren “coneguts delincuents de la zona”. Després de discutir-nos una llarga estona amb els uniformats i de comprovar que les seves úniques paraules eren “que esto no es Barcelona” (segons ells aquest era el motiu pel qual no hi havia policia en tota la ciutat) o “iros ya que queremos irnos a casa, que hoy no nos tocaba trabajar”, el grup va haver de tornar cap a Sant Andreu amb una gran indignació i ràbia contra els Gossos d’en Saura i contra la pròpia directiva del nostre club.

El suport de la directiva a l’afició
Des de Desperdicis volem expresar el nostre disgust amb la directiva de la U.E. Sant Andreu, posat que vàrem insistir en la possibilitat de que es muntés un autocar, per tal de poder desplaçar més gent, tant membres del grup com la resta d'aficionats que també volien assistir-hi tot i la mala experiència d’anys anteriors, i fos així un desplaçament més segur i més massiu.. Fins i tot se’ls va oferir pagar-los la meitat del cost del lloguer. A molt poc temps del dia del partit ens va arribar que el club no tenia pensat treure ni un sol euro de la seva gran butxaca (no oblidem que recentment el club s’ha convertit en Societat Anònima Esportiva, SAD, i ja se sap quin es l’objectiu d’una empresa, maximitzar beneficis, aquest es el motiu pel que voleu pujar a segona? Per l’afició? O potser pels sucosos contractes televisius, patrocinis, etc...). També es graciosa l’actitud dels encarregats d’obrir o tancar la cartera amagant-se darrere d’intermediaris (amb els quals tenim molt bona relació i els agraïm la feina que fan i han fet per nosaltres) enlloc de parlar cara a cara amb nosaltres i exposar-nos els motius pels quals prefereix estalviar-se quatre duros a veure a la “seva” afició en un partit de vital importància com era aquest.

Des de aqui denunciem als cossos de seguretat per la seva total incompetència, que demostra que per l’unic que serveixen es per reprimir idees i persones amb agressions i vexacions i que mai t’en pots fiar si el que pretens es que compleixin amb el seu deure. I també denunciem a la directiva de la U.E. Sant Andreu pels motius esmentats anteriorment i la seva falta de vergonya.

Gracies a tots dos, no volem les vostres disculpes ja que lògicament es inútil demanar-ho i ens importa ben poc el que feu amb les vostres vides de la mateixa manera que a vosaltres us importa menys encara el que expressen aquestes línies.

Desperdicis, diumenge 29 de març de 2009